Leråkra Golfklubb

E-post
info@lerakragolf.se
Hemsida
www.lerakragolf.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Leråkra Byväg 7A
37297 Ronneby
Årtal bildande
1996
Första ordförande
Årtal invigning
1991
Banarkitekter
Egendesign
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
13
Antal medlemmar idag
520
Bankaraktär
Öppet landskap
Leråkra Golfbana en bana för alla grupper
Allt startade i mitten på åttiotalet då lantbrukare, och även golfentusiasterna sedan länge, Ingvar och Margareta Bengtsson, bestämde sig för att ställa om delar av sitt lantbruk. De började odla gräsmatta för försäljning av detta på rulle.
Eftersom dom var golfspelare så fixade dom efter ett tag till ett korthål som man kunde öva på. Folk såg detta och kom och frågade om de också fick öva lite. Golfen var, som alla vet, på verklig uppgång under denna tid och inom kort insåg Ingvar och Margareta att det förmodligen var bättre lönsamhet i att sälja greenfee mm och hade inom några år nio hål färdiga.
1991 startade verksamheten på allvar och Leråkra Golf blev en Pay´n Play-bana som snabbt blev populär ibland golfsugna nybörjare.
Verksamheten växte och så även kunnande ibland spelare som såg en nödvändighet att starta en klubb för att kunna organisera tävlingar mm.
Leråkra Golfklubb bildades 1996. Klubben övertog 2015 ansvaret för all drift på anläggningen förutom banskötslen som blev kvar hos familjen Bengtssons driftbolag JK Leråkra AB. I skrivande stund januari 2024 är detta alltjämt arbetssättet.
Banan har idag, ovanligt nog, 13 hål som med hjälp av 18 tee´s kan spelas som en 18-hålsbana.
Utslag på hål 8, par 5.