Rydö Golfklubb

E-post
info@rydogolf.se
Hemsida
rydogolf.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Idrottsvägen 1
31442 Rydöbruk
Årtal bildande
1983
Första ordförande
Mats Lindström
Årtal invigning
1989
Banarkitekter
Jan Sederholm
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
500
Bankaraktär
Öppen, delvis kuperad parkbana med nära kontakt med Nissan på 2 hål.
Initiativet till en golfklubb i Hallands äldsta industriort Rydöbruk togs av några hembygdsvänner i samhällsföreningen. Efter kontakter med SGF:s Rolf Lövgren och Erik Rasmusson bildades klubben den 9 nov 1983.
Markfrågan löstes så småningom och bygget av de första 9 hålen påbörjades regnsommaren 1987. 10 juni 1989 öppnades de för spel. Inom kort byggdes de sista 9 hålen. De togs i bruk 27 maj 1992. Hylte kommun var välvilligt inställd till etableringen och lämnade ett investeringsbidrag på närmare 1 miljon kronor. Byggkostnaden uppgick till ca 5 miljoner.
Klubbens funktionella lokaler har huvudsakligen byggts/renoverats av byggkunniga medlemmar. Klubbhuset, byggt 1905, var tidigare Rydö Bruks kassörsbostad.
Klubben drivs med en av Götalands lägsta årsbudgetar. Antalet årsanställda är ca 3,5 varför ideellt arbete av pigga pensionärer är nödvändigt. Styrelsen har hela tiden arbetat efter principen en bräda i taget Banpersonal och kanslister trollar med knäna varför resultatet av allas insatser blir en bana som i förhållande till ekonomi är en av inlandets bästa.