Åre Golfklubb

E-post
info@aregolfklubb.com
Hemsida
www.aregolfklubb.com
Organisationsform
Golfklubb
Adress
box 34
83723 ÅRE
Årtal bildande
1988
Första ordförande
Arne Wennås
Årtal invigning
1989
Banarkitekter
Åke Persson
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
950
Bankaraktär
Park och Skogsbana
ÅRE GOLFBANA BÖRJADE MED ETT APRILSKÄMT

Det var 1980-tal. Åre-Duved Summer Country skulle bli Europas största fritidsområde och stå som arrangör av en världstävling i golf. Skanska skulle ordna med ett bevattningssystem i Ullådalen för den nya golfbanan, som dessutom skulle förse Ullådalen med konstsnö vår och höst. En speciell grässort som retarderade både mygg och knott hade tagits fram.

Olle Rolén och Arne Wennås stod bakom den sensationella satsningen tillsammans med ett stort konsortium som spelade golf världen över och året runt och ett påhittat internationellt flygbolag.

Det var ett aprilskämt. Ett aprilskämt som publicerades i en av de två lokaltidningarna i mitten av 1980-talet. Men, en del av planerna tog man faktiskt fakta på och nu startade en golfsatsning på allvar.

Olika platser undersöktes och många markägare bearbetades. En seriös idé var att placera banan i Åres nedfarter, men lutningen ansågs för brant. Till slut hittade man Staa, väster om Åre, på vägen mot Tännforsen. Banarkitekt var den välkände Åke Persson från Landskrona.