Östersund-Frösö Golfklubb

E-post
info@ofg.nu
Hemsida
www.ofg.nu
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Kungsgården 205
83296 Frösön
Årtal bildande
1947
Första ordförande
K.E. Sandegård
Årtal invigning
1948
Banarkitekter
Nils Sköld
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
0
Bankaraktär
Park- och skogsbana.
Golfen i Östersund har anor från början av 1900-talet och Östersund var en av landets första tio städer där det spelades golf. Golfbana på Frösön byggdes 1947 då även klubben blev invald i golfförbundet som nummer 37.

Trots förberedelser för invigning av och med H.K.H. Prins Karl 17 Juni 1950 skapades kritik i massmedia mot flottiljchefen C.O. Hugosson som gjorde att klubbens ledning avlyste festligheterna dagarna innan invigningen.

Stormvindarna blåste förstås förbi och året därpå spelade Prins Bertil sin försenade invigningsrunda.
Banans ursprungliga layout har i stort sett lämnats oförändrad sen starten och sträcker sig idag närmare 6000 meter.

Östersund Frösö Golfklubb är av många skribenter och besökare ansedd som en av landets vackraste och bästa golfanläggningar. När du spelar golf på denna södersluttning har du en fantastisk utsikt över Storsjön och Jämtlandsfjällen. Banan är en varierande öppen park- och skogsbana.

ÖFG är ett av Jämtlands mest besökta turistmål. Inte bara 18-hålsbanan utan även restaurang, shop, pay & play banan (9 korthål) och vårt stora övningsområde gör att många finner vägarna förbi Frösö Kyrka till vår vackra och välbesökta anläggning.

Vi erbjuder även en äventysbana för de minsta, en 9-håls Pay & Play bana, ett förnämligt övningsområde, en välsorterad golfshop och ett mycket uppskattat kök mm.