Gullbringa Golf & Country Club

E-post
kansli@gullbringagolf.se
Hemsida
gullbringagolf.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Kulperödsvägen 6
44295 Hålta
Årtal bildande
1967
Första ordförande
Jan Krüger
Årtal invigning
1972
Banarkitekter
Douglas Brasier
Antal hål invigning
18
Antal hål idag
27
Antal medlemmar idag
1700
Bankaraktär
Bokskog, park och öppna ängar.
Gullbringa med sin skiftande natur, från kala bohuslänska klippor till bokparker och vackra dalgångar är kanske ett av de vackraste områdena i Bohuslän.
Jan Krüger ägare av Gullbringa Säteri funderade... Nu när nötkreaturen inte längre försvarade sin plats gällde det att finna något användningsområde för marken, som bevarade traktens karaktär. Att planera gran eller att högexploatera marken för småhusbebyggelse skulle vara helgerån.
När Jan Krüger började diskutera fritidsanläggningar med vänner framstod snart att en golfanläggning var det mest naturvårdande alternativet man kunde tänka sig.
Detta i sig själva var mycket lockande, men det var tydligen något speciellt med själva spelet också, eftersom alla som kommit kontakt med golf talade sig varma för dess tjusning. Jan hade visserligen varken sett en klubba än mindre hört talas om handicap. Men Jan som inte bara var godsägare utan även racingförare var av det äventyrliga slaget.
Jan Krüger tog kontakt med Douglas Braiser en av många ansedd som Sveriges duktigaste golfbanearkitekt. Han kom till området och blev helt begeistrad i området.
Sagt och gjort, Jan tog med sin fru Gerd på en studieresa till USA för att på ort och ställe se olika countryklubbar. Familjen Krüger ville skapa en ny typ av golfklubb, där det dessutom fanns till gång till tennis, hästar och pool.

De idrottsliga framgångarna har varit många. Gullbringa Golf & Country Club har fostrat storstjärnor som Kärstin Ehrnlund, Helen Alfredsson, Carin Hjalmarsson och Henrik Stenson.

Jan Krüger ångrade aldrig sitt val: "Svensken har idag större behov av fritidssysselsättning än av biff"!
Gullbringa har alltid varit en autentisk familjeklubb. Klubbsymbolen är en fyrklöver. Varje blad representerar: golf. ridning. tennis och pool.
Varje år har vi grymma poolpartyn för hela familjen. En kul mötesplats för alla åldrar helt enkelt!