Wermdö Golf & Country Club

E-post
kansli@wgcc.se
Hemsida
wermdogolf.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Torpavägen 5-7
13940 Värmdö
Årtal bildande
1962
Första ordförande
Rolf Deinoff
Årtal invigning
1966
Banarkitekter
Nils Sköld 1962-66 samt ombyggd av Bob Kains 2004-2007
Antal hål invigning
18
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
950
Bankaraktär
Utmanande och vacker golfbana i Stockholms skärgård
Wermdö Golf & Country Club var vid sin tillkomst Sveriges första verkliga Golf och Country Club.
Klubben bildades i mars 1966 och då var hela anläggningen i stort sett färdig. Byggandet av golfbanan och övriga fritidsanläggningar inom området (småbåtshamn, tennisbana, uppvärmd swimmingpool, utomhusbad mm) var en förutsättning för den styckningsplan som Länsstyrelsen godkände. Egendomen omfattade drygt 800 hektar.
Till själva invigningsceremonien inbjöds ett par hundra personer, i huvudsak från näringslivet, men självklart även folk från kommun och känt folk från golf-Sverige. Efter lunch förrättade HKH Prins Bertil, ”idrottsprinsen”, invigningen varefter han slog invigningsdriven på 1:a tee och deltog i den första 4-bollen.
Golflivet på Wermdö Golf & Country Club hade börjat – ett liv som sedan 1966 gett och i många år framöver kommer att ge medlemmar och gäster mycket av glädje, sorg över missade puttar och trivsam samvaro i en underbar miljö – både vad beträffar golfbana, klubbhus och natur.
WGCC har haft tävlingsframgångar och elitlaget blev 2007 svenska mästare i lag med Daniel Westermark, Mattias Damberg, Niklas Bruzelius, Jonas Runnquist och Andreas Ljunggren. Tidigare elitframgångar stod Hans Hedjersson, Claes Jöhnke och Björn Svedin för. På senare år har Niclas Carlsson, Rebecka Surtevall och Natalie Nygren haft lyckade golfkarriärer.
WGCC är idag en andelsklubb med 950 aktiva spelrätter. Vi erbjuder en golf och Country Club i unik skärgårdsmiljö med direkt närhet till havet både på golfbanan och vid klubbhuset. Förutom en trevlig och vacker 18 hålsbana erbjuds också tennis, pool, gästhamn och en golfrestaurang utöver det vanliga. Här finns välutbildade pro’s och ett Halfway house vid hål 9 som rankas som ett av de bättre i landet.
Till invigningsceremonien inbjöds ett par hundra personer, i huvudsak från näringslivet, men självklart även folk från kommun och känt folk från golf-Sverige. Efter lunch förrättade HKH Prins Bertil, invigningen slog invigningsdriven på 1:a tee och deltog i den första 4-bollen.
WGCC erbjuder en golf och Country Club i unik skärgårdsmiljö med direkt närhet till havet både på golfbanan och vid klubbhuset. Förutom en trevlig och vacker 18 hålsbana erbjuds också tennis, pool, gästhamn och en golfrestaurang utöver det vanliga. Här finns välutbildade pro’s och ett Halfway house vid hål 9 som rankas som ett av de bättre i landet. På Wermdö Golf & Country Club är trivsel och ett vänligt bemötande alltid väldigt viktigt – Varmt välkommen!