Vetlanda Golfklubb

E-post
info@vetlandagk.com
Hemsida
www.vetlandagk.com
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Gamla Östanåvägen 19
57442 Vetlanda
Årtal bildande
1983
Första ordförande
Börje Ohlsson
Årtal invigning
1985
Banarkitekter
Jan Sederholm - 18 hålsbanan
Christian Lundin - 9 hålsbanan
Antal hål invigning
10
Antal hål idag
27
Antal medlemmar idag
1204
Bankaraktär
Skogs och parkbana med flera vackra vattenhinder.
Vetlanda Golfklubb bildades 1983, under denna tid fanns det en drivingrange med självplock i vackra Östanå som ligger väldigt nära centrum och många bostadsområden. På denna tid var Östanå ett sommarstugeområde och det fanns även ett Wärdshus.

1985 invigde Sven Tumba de 10 första hålen som 1989 kompletterades med 8 hål och blev en komplett 18 hålsbana designad av Jan Sederholm.
Som klubbens första pro anställdes den då unge Staffan Petersson som senare var kvar i hela 20 år och klubben har efter Staffan fått fram flera tränare som även idag är aktiva på Vetlanda eller andra klubbar som Stefan Sterner, Åke Heindorff, Erik Blomqvist, Johan Bjerhag, Anna-Maja Blom, Richard Jonsson och John Björklund. Klubben har även en tradition att tränaren driver en välskött och välsorterad shop. Från 2021 så driver de av klubben anställda tränarna shopen.

Klubbens största idrottsliga framgångar är när damerna blev svenska mästare 2003.

2015 byggdes en 9-håls korthålsbana designad av Christian Lundin. Denna pärla är en bana som alla golfare uppskattar, från nybörjaren till proffsen. Kanske en av Sveriges bästa korthålsbanor?

Under åren har banan förbättrats kontinuerligt men 2017-2018 gjordes två stora renoveringar och då byggdes två stora dammar med stensättningar runt 4 greener, fantastiskt vackert.

Idag har Vetlanda Golfklubb en väldigt fin och välskött bana där man slås av att allt är så nära varandra med klubbhus, restaurang, puttinggreen, rangen och utsikt även över korthålsbana och stora banan från klubbhuset.