Stjernfors Golfklubb

E-post
stjernforsnyagk@telia.com
Hemsida
http://www.stjernforsgk.com/
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Stjärnfors 409
71493 KOPPARBERG
Årtal bildande
1973
Första ordförande
Rune Nyberg
Årtal invigning
1976
Banarkitekter
Bengt Lindberg, Harald Öberg
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
9
Antal medlemmar idag
260
Bankaraktär
Banan är en lätt kuperad skogs- och parkbana som bjuder på upplevelser och utmaningar för både nybörjaren och dig med singelhandicap.
1972, tog Bengt Lindberg (nyinflyttad till kommunen), kontakt med Rune Nyberg, på Sparbanken. Frågan var om vi skulle bygga en golfbana vid Stjernfors Herrgård
Herrgården hade nyss köpt av Fam. Parling, som blev glada att det skulle bli öppna marker kring gården. Billerud upplät övrig mark till banan.

1972 Kallades till informationsmöte och 1973 Bildades Stjernfors Golfklubb. Det var Örebro läns andra golfbana efter Örebro GK.

Vi var tvungna att själva utbilda golfarna. Detta på det blivande övningsfältet där en kort 4 håls bana kunde användas för träning.

Banbygget.
Golf var ännu ingen bred sport. Vi bjöd in Svenska Golfförbundet till information om vad vi höll på med.

De förklarade för oss att vi inte hade underlag för en golfbana. Men golf skulle vi spela och en bana skulle vi bygga. Nerikes Entreprenad AB valdes ut att bygga banan till ett fast pris. Kumlafoder stod för sådd m.m.

Banan var klar för spel till midsommar 1974 vi sökte medlemskap i Sv. Golfförbundet 1974 och blev medlem nr 134.
Invigningen av banan skedde 1976 med Tumba och Gösta Egnell

Många härliga minnen och trevliga golfstunder har vi haft.
Vi var som flest ca 1.000 medlemmar.

Semestergolf veckor (alltid v 28) har samlade väldigt många golfare från när och fjärran. Det blev start med fyrdubbla bollar på varje hål och tog många timmar att spela men en glad stämning och med trevliga fester efteråt.

På senare år har vi med konkurrens från andra klubbar haft krympande ekonomi. Varför en Entreprenör skulle ta över anläggningen. Tyvärr missköttes anläggningen under ett par år och entreprenören gick i konkurs. Bengt Lindberg o andra aktiva medlemmar såg då till att Stjernfors Golfklubb återtog anläggningen och efter stora arbetsinsatser av klubbens frivillig, är vi åter på banan.
Populär semestergolf genomförs årligen under vecka 28