Ängelholms Golfklubb

E-post
info@angelholmsgk.se
Hemsida
www.angelholmgk.se/
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Vasatorpsvägen 183
26693 Munka Ljungby
Årtal bildande
1973
Första ordförande
Hasse Petersson
Årtal invigning
1983
Banarkitekter
Jan Sederholm
Antal hål invigning
18
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
1000
Bankaraktär
Skogs/Parkbana
ÄNGELHOLMS GOLFKLUBB bildades den 28 maj 1973 av några golfentusiaster med Hasse Peterson i spetsen. Hasse var också klubbens första ordförande (1973-1985). De första åren gick åt till att försöka hitta lämplig mark att bygga på. Det var inte så lätt på den tiden då det mesta klassades som god åkermark. 1980 påbörjades banbygget på den plats där banan nu är belägen. Marken arrenderades till en början, men köptes senare. Något som har visat sig vara bra, eftersom klubben nu kan göra de förbättringar man önskar.

Tio år efter klubbens bildande, den 28 maj 1983, slogs det första golfslaget på den nya banan. Den officiella invigningen skedde den 11 augusti 1984 av Prins Bertil. Att arkitekten Jan Sederholm lyckats skapa en mycket trevlig och utmanande golfbana stod alldeles klart på ett tidigt stadium.

Ängelholms GK är en mycket omtyckt skogs/parkbana, par 71, med tilltalande layout och härlig natur. Det är komplett golfklubb med trevlig restaurang, träningsstudio, shop och ett bra övningsområde.

Mycket intressanta hål ligger och väntar på dig. Bland annat möter du garanterat Sveriges enda lergöksbunker och vattenhinder som gör banan både vacker och utmanande.
Den officiella invigningen skedde den 11 augusti 1984 av Prins Bertil.
Vacker och omväxlande skogs/parkbana med fantastiskt trevlig layout. Nordvästra Skånes Golfpärla.