Öjestrand Golf Club

E-post
erik@ojestrandgc.se
Hemsida
www.ojestrandgc.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Svala 219
86294 Njurunda
Årtal bildande
1992
Första ordförande
Årtal invigning
1992
Banarkitekter
Tommy Nordström, Johan Benestam på senare tid
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
18+9
Antal medlemmar idag
1200
Bankaraktär
Kuperad skogsbana
Två mil söder om Sundsvall finner man Öjestrand Golf Club, som är en bana för den naturälskande människan och den som söker spänning på varje enskilt hål. Klubben kan presentera en 18 hålsbana, 9 hål korthålsbana, padelbana, boulebana, camping med stugor och ett övningsfält där du kan vässa upp ditt närspel innan du ger dig ut för dagen.

18-hålsbanan som byggdes 1992, visar stolt upp sin vackra natur med utsikter över sjön Öjen och blickar man längre bort över vattnet möts man av skog och berg och härlig natur. När kvällssolen ligger på över banan kan det få den mest inbitne golfaren att tappa andan för ett ögonblick och stirra sig blind över utsikten från hål 4 och 18. Banan som sådan är till stor del skogsbana och ganska kuperad. Som spelare, premieras den som är rak från tee och duktig med wedgarna. Hålen är relativt korta, men låt dig inte luras av det. För vatten och kluriga bunkrar vaktar de flesta greener och slår du bollen snett på rangen, kan det vara värt att stoppa ner några extra bollar i bagen för säkerhets skull.

2012 skapades en masterplan tillsammans med Johan Benestam som klubben alltjämnt jobbar efter fortfarande. Senaste större förändring gjordes säsongen 2022 då man byggde ny green med tillhörande greenområde på hål 1, tillsamman men 4 st nya tees. Även en ny, större övningsgreen anlades.
Gamla anstalten Öjestrand. Här bodde främst dom fattiga, alkoholister och sjuka under mitten av 1900-talet.
Öjestrand 2023 är numera en golfanläggning med 18+9 hål, padelbana, ställplatser, en egen golfhall, restaurang samt range och övningsområden som sträcker sig över en area på totalt 107 ha.