Skyrups Golfklubb

E-post
info@skyrupsgk.se
Hemsida
www.skyrupsgk.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Herrgårdsvägen 35
28295 TYRINGE
Årtal bildande
1978
Första ordförande
Årtal invigning
1978
Banarkitekter
.
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
0
Bankaraktär
En skogs- och parkbana med sjöutsikt.
När började golfen i Skyrup?
Klubbens första 9 hål var färdiga att börja använda våren 1978. Klubbens namn var då Tyringe Golf & Country Club. Den 6 maj 1978 ändrades namnet till Skyrups GK.1 maj 1979 invaldes golfklubben som medlem i Svenska Golfförbundet. År 1981 ändrades namnet på golfklubben till Hässleholms GK som klubben hette till golfklubben gick i konkurs i sept 2008 samma år som klubben firade 30 år som golfklubb.
1982 började man bygga ytterligare 9 hål som var färdiga året efter. Den befintliga 18 hålsbanan invigdes 1985 av bl.a Ingemar Stenmark. Andra kända personligheter som spelat på golfbanan är Greg Turner och Sven Tumba som båda gästade golfbanan i samband med en uppvisningstävling 1987. Både Henrik Stenson och Annika Sörenstam har också gästat banan och spelat tävlingar här.

Nutid i Skyrups GK
Bildades 15 september 2008 dagen efter konkursen och själva golfanläggningen med bana, omkringområde och fastigheten köptes av AB Hässleholms GK som består av ett antal delägare i ett AB.
Skyrups GK har sedan dess arbetat med att ta nya tag med att bygga upp verksamheten från väldigt basal och ett lågt medlemstal.
Nya stadgar antogs, ett nyttjandeavtal mellan AB Hässleholms GK och Skyrups GK är skrivet och sedan 2010 har vi en klubbchef som har ett ben i AB Hässleholms GK och ett i Skyrups GK. Sedan flera år nu har vi en för anläggning viktig blomstrande greenfeeverksamhet. Stor satsning har gjorts och görs mot den enskilde medlemmen och den nuvarande styrelsen tillsammans med klubbchefen har skapat den sk ”Skyrupsandan” som innebär att alla ska bli sedda och ska mötas av ett hej.
En väl fungerande junior/idrottskommitté finns det och till klubben är det knutet en professionell golftränare med lång och välrenommerad erfarenhet.

Sedan länge har vi en välrenommerad golfbana med en väldigt bra finish och enligt de flesta har vi regionens bäst rankade greener, vilket vi är väldigt glada och stolta över och försöker vårda och förädla varje dag.
År 2017 gjordes en ny Masterplan för golfbanan som är gjord för att än mer sätta oss på kartan över de mest uppskattade banorna i landet.