Skepparslövs Golfklubb

E-post
kansli@skepparslovsgk.se
Hemsida
www.skepparslovsgk.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Sätesvägen 14
29192 Kristianstad
Årtal bildande
1984
Första ordförande
Rolf Boberg
Årtal invigning
1986
Banarkitekter
Rolf Collijn
Antal hål invigning
18
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
965
Bankaraktär
Skogs- och Parkbana naturskönt belägen på Nävlingeåsens sluttning mot Kristianstad.
Skepparslövs golfklubb har sitt ursprung från 1983 då dåvarande golfentusiasten Valter Thomé tillika ordförande i Skånes Golfförbund och Kristianstad Golfklubb övertygade Kristianstads kommun om behovet av en ny golfbana i kommunen.
Golfklubben är anlagd i nära anslutning till Skepparslövs skansar, som byggdes under skånska kriget 1678, där Svenska trupper förhindrade danskarna att bryta belägringen av Kristianstad. Golfklubben ligger på mark som tillhört Uddarps säteri med anor från 1200-talet.
Klubben bildades 1984 och öppnades för spel 1986. Banan med klubbhus invigdes av dåvarande landshövding Einar Larsson 1987.
1985 färdigställdes drivingrangen. Klubbens första PRO blev Christian Claesson. Lektioner för grönt kort startade och i maj månad samma år var 180 juniorer i regelbunden träning.
Gäster möts av en mycket välkomnande atmosfär med flera hundraåriga ekar och ett mycket vackert klubbhusområde där klubbhus, konferenslokaler och restaurang inryms i de gamla gråstenslängorna.
18-hålsbanan med en vidunderlig utsikt över Kristianstadsslätten är en park-och skogsbana, ritad av Rolf Collijn. Anläggningen inrymmer förutom 18-hålsbanan, 6-håls kortbana, övningsområde, drivingrange och puttinggreener.
På banan finns även kiosk med fikaplatser. Toaletter på banan nås lätt från alla hål.
Golfvagnar och golfbilar finns för uthyrning. Parkeringen inrymmer även plats för husbilsparkering samt ett par P-platser med elbilsladdare.
Det är inte bara en golfupplevelse att spela på Skepparslöv utan även en naturupplevelse med bokskogen som granne och Kristianstadsslätten framför fötterna.

Lycka till i fortsättningen sade landshövdingen Einar Larsson till vår ordförande Rolf Boberg sedan han förrättat invigningen och slagit ut en boll från tionde hålet.
Vy över vår vackra bana med klubbhus och hål 1 och 18.