Sigtuna Golfklubb

E-post
info@sigtunagk.se
Hemsida
www.sigtunagk.se
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Norra Vibyvägen 187
19391 Sigtuna
Årtal bildande
1966
Första ordförande
Lars Kriström
Årtal invigning
1969
Banarkitekter
Nils Sköld
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
18
Antal medlemmar idag
850
Bankaraktär
Lätt kuperad bana med inslag av skogsdungar
Sigtunabygdens Golfklubb, som 2012 bytte namn till Sigtuna Golfklubb, bildades 1961 då som golfklubb nummer 66 i Sverige. Banarkitekten Nils Sköld engagerades. I mars 1962 hölls klubbens första årsmöte med 14 medlemmar!
Det dröjde 10 år tills 18-hålsbanan var klar och ytterligare ett antal år innan nuvarande klubbhus uppfördes. Idag finns det dessutom en 6-håls knattebana för våra minsta men också användbar för att träna inspel.
Vårt övningsområde är generöst tilltaget och bjuder på många möjligheter till varierande träning. Självklart har vi övningsgreener, en i övningsområdet och en centralt mellan kansli, restaurang och första tee. I anslutning till övningsområdet ligger också klubbens driving range.
Du hittar oss 3 km utanför Sigtuna stads centrum, nära Arlanda (15 min med bil), Stockholm (35 min med bil) och Uppsala (25 min med bil).
18-hålsbanan, som blev spelklar 1971, smälter väl in i den natursköna omgivningen. Täta kortklippta fairways, välkrattade bunkrar och jämna, snabba greener och välklippta ruffar som försvårar nästa slag men gör bollen lätt att hitta - förutsättningarna för en bra score är de bästa!
Många gamla, stora ekar och ett rikt fågelliv tillsammans med Garnsvikens vatten som glittrar genom välskötta trädridåer, ger banan känsla och karaktär.
17:e green till vänster, 10:ans green till höger
Klubbhuset