Hagby Golfklubb

E-post
hagby@ostgk.se
Hemsida
Organisationsform
Golfklubb
Adress
Långhundravägen 36
18444 Åkersberga
Årtal bildande
2005
Första ordförande
Anders Ingler
Årtal invigning
2007
Banarkitekter
Jan Sederholm, design Åke Cajstedt
Antal hål invigning
9
Antal hål idag
0
Antal medlemmar idag
100
Bankaraktär
Banan har upphört då marken togs i anspråk för Öster by Stenson. Medlemmarna har spel på Österåkers GK
Golfen hade ett uppsving i början av 2000-talet, speciellt gällande Pay&Play. Styrelsen i Österåkers GK fattade 2003 ett beslut att under arbetsnamnet Vikingaled bygga en 9-håls pay&play bana. Avsikten vara att göra anläggningen mer komplett och även fånga upp golfare i Stockholm med omnejd som inte hade någon klubbtillhörighet.

Åke Cajstedt som var Klubbchef lade ner sin själ för att skapa en 9-hålare av hög klass. Banan skulle inte vara en enkel ”åkerbana” utan man insåg värdet i att skapa en attraktiv bana med greener byggda efter senaste rönen från USGA. Banan var ett komplement i Österåkers GK:s anläggning för att fylla visionen ”golf för alla kategorier golfspelare”.
Banan invigdes i juni 2007 av dåvarande kommunalrådet Ingela Gardner.

Hagby GK var en egen klubb men driften av banorna sköttes av Österåkers Golf AB
Banan med par 35 hade totalt 29 bunkrar varav 20 vid greenerna samt sex stora vattendammar. I ett skede fick medlemmarna i Österåkers GK spela fritt på banan vilket var mycket uppskattat. Vi kunde även se proffs träningsspela på banan.

9-hålsbanan lades ner 2017 i och med att Öster by Stenson och träningsområdena byggdes på den mark som var banan. Medlemmarna i Hagby GK har därefter sin hemvist på Österåkers GK:s anläggning.
Kommunalrådet Ingela Gardner invigningstalar juni 2007